HÅPPAN ÄR MASKOT FÖR ORDKONSTEN. ORDKONST = FANTASI och MAGI!



Om du vill veta mera, gå in på http://www.ordkonst.fi/



I denna blogg skriver Håppan om sina fantasifulla tankar, idéer och äventyr, HÄNG MED!

fredag 21 oktober 2011

Har du någonsin upplevt en dejavú? Det är när det känns som om du varit med om en situation någon gång förut. Idag hände det mig, när jag var på väg till biblioteket och hade litet bråttom för att hinna innan stängninsdags. Jag beslöt att ta en genväg jag sällan använder och vek av på en kullstensgränd.  Inne i gränden promenerade jag förbi ett litet skyltfönster som såg övergivet ut. Pötsligt urskiljde jag ur ögonvrån en rörelse bakom fönsterrutan, och i samma stund - DEJAVÚ! Situationen fortsatte och jag "såg" mig själv öppna dörren och stiga in i lokalen. Därinne möttes jag av ett dunkel och doften av damm och gamla tidningar....I samma sekund var den magiska stunden över och jag kastade oroliga blickar omkring mig. Vart hade jag riktigt kommit? Det låg böcker  staplade i högar från golv till tak överallt. Ett svagt ljussken sipprade fram genom dörrspringan på en dörr på glänt bak i rummet. Jag tog mod till mig och gick fram till den och knackade på....knack, knack, knack!
-Kom in, svarade en röst och jag knuffade försiktigt upp dörren. Där satt en mycket gammal man bakom ett skrivbord djupt försjunken i en tjock bok. Utan att titta upp fortsatte han :
-  Ditt paket ligger på stolen i hörnet.
Vadå paket? Inte hade jag beställt något paket. Jag visste ju inte ens att denna butik fanns förän några minuter bakåt i tiden. Av någon underlig anledning svarade jag bara :
- Tack. Tog paketet och backade ut ur rummet(mannen hade fortfarande inte ägnat mig en endaste blick.Innan jag var ute ur rummet sade han dock :
-Adjö och kom ihåg att vattna orden.
- Tack och adjö, svarade jag, och tog mig ut ur lokalen, ut tillbaka till den lilla gränen.Jag kollade skyltfönstret för att få en ledtråd och upptäckte en liten lapp upphängd på dörrglaset. Där stod :
"Dr Deja Vu
specialist på oväntade situationer
och bokslukare"
I samma stund slog kyrkklockan åtta. Bibban stängd.
Men paketet i min hand brände i  mina fingrar. Jag var så nyfiken att jag trodde jag skulle spricka. Jag rusade hem till min lilla lya.
Jag rev upp pappret på paketet och fram kom en bok med titeln........

Inga kommentarer: